K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  


Den 23 april kl 19.00 hålls samtal med Saga Berlin i samtalserien Konst som motstånd på Stora Teatern i Göteborg. Avtryck bjussar på fem biljetter och möjlighet till att reflektera kring upplevelsen över en kopp te tillsammans efteråt.

För att knipa en biljett maila: matilda@kulturungdom.se eller skicka ett PM på Avtrycks facebooksida. Bor du i Västra Götalandsregionen kan Avtryck också hjälpa till med reseersättning.

Vem kan följa med? Du som är mellan 16-30 år och bor i Västra Götalandsregionen.

Konst som motstånd
Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället. Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Saga Berlin
Saga Berlin, är fotograf, regissör och creative director som ofta arbetat under artistnamnet Niceguzz. Berlin har uppmärksammats för sina starka porträtt där hon ofta berättar om sina vänner och sin närmiljö. Hon kallar sina verk sociala experiment, ofta utmanar hon publikens tankar och fördomar. Möt henne i ett samtal med journalisten Ika Johannesson.

För sina musikvideos nominerades hon till Grammisgalan 2016 i kategorin Årets musikvideo för videon till låten Tabanja av artisten Cherrie. Berlin har även uppmärksammats för sitt konstprojekt Uppfinn nått eller dö, där hon ville “Omdefiniera perspektivet på klotter till ett naturporträtt”; där skapandet av ett graffitiverk i Hägerstensbadet fotograferades och filmades. Verket tillkom utan tillstånd varför Berlin åtalades för grov skadegörelse. Under rättegången berättade Berlin att hon var inspirerad av tibetansk sandmandala, där nonfigurativa konstverk först skapas för att sedan avlägsnas. För detta dömdes Saga Berlin till ett skadestånd på 280 000 kronor.

Berlin var en av dem som skadades svårt i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017. För det fick hon ett skadestånd på 150 000 kronor.

Mer om Saga Berlin: http://niceguzz.com/