K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Avtryck gör sitt andra residens och återvänder till Uddebo i Tranemo kommun. Avtryck arbetar platsspecifikt och undersöker vilket avtryck en plats gör i ditt skapande och vad ditt skapande gör för avtryck på platsen.

Med ett tidigare residens i ryggen känns det underbart att få återvända till Uddebo. Denna gång i julskrud. Vi kommer ha arbetsyta på härliga väveriet i Uddebo, besöka Glashuset i Limmared, kolla in Strömsfors bruk, och titta in i Gula huset och möta konstnärer från bygden. Dessutom kommer vi få vara med om en levande julkalender.

Under helgen 15-16 december låter vi en plats inspirera oss och leda oss. Avtryck är ett tvärkonstnärligt koncept som rymmer till exempel performance, textilkonst, ordkonst, bildkonst, fotokonst med mera. Vill du utforska ditt skapande på en ny plats? 

Anmäl dig härhttps://goo.gl/forms/gMijiW82HWjrsWEf2

Under residenset arbetar du självständigt men med möjlighet till bollplank både genom konstnärer som bor i Uddebo och genom de som arbetar med Avtryck. Residenset har plats för åtta deltagare. Det vi gör tillsammans är att vi har gemensamma måltider, valbara studiebesök och enklare aktiviteter för att komma närmre platsen.

Om residenset:
Vi har plats för max 8 deltagare.
Pågår den 15-16/12
Att medverka är kostnadsfritt
Det ingår yta att arbeta på, eget rum att sova i, mat att äta.
Avtryck kan hjälpa till med kostnader kring material.
Inspiration och expertkunskap inom flera fält står också till förfogande.
Residenset kommer anpassas efter deltagarna. 

Vem kan söka:
→ Du som är mellan 18-30 år och bor i Västra Götaland.
→ Du som vill utveckla ditt eget konstnärskap.

Kanske har du en idé du vill prova, kanske vill du få en idé på plats. Du kan, men behöver inte, vara avancerad, kanske går du förberedande utbildningar eller utvecklar din konstform själv på ditt eget sätt – drivet är det viktigaste.

Våga prova att söka!

Om platsen:
Området runt Svenljunga och Tranemo är fullt med spännande miljöer. Här finns samhället Uddebo där intresset för hållbarhet, kultur och tid är utmärkande, med många spännande föreningar och konstnärer på plats. Här finns Strömfors bruk med en rik och spännande industri- och kulturhistoria. Här finns Glashuset i Limmared med sitt glasbruk från 1740.

Deadline för ansökan till Avtrycks residens i Uddebo - 4 december.
Platserna är begränsade och tillsätts löpande så sök redan idag.