K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Supper club: konst - mat - prat är en exklusiv klubb för samtalande människor. Kliv in i ett rum där samtalet står i fokus, en hemlig middag. På fredag genomförs det tredje mötet vid Gamlestadens fabriker i Göteborg mellan 16.00-18.00. 

Välkommen på samtalskonst, samtal om konst och mat. Kom och lyssna eller prata. 
Genom en konstnärlig inramning närmar vi oss samtalets kärna. Supper club görs av Scenkonstguiden, med stöd av Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Sensus Göteborg och KulturUngdom. Konstnärskollektiv och konstnärsgrupperingar har genom historien samlats på caféer, i salonger och i sommarhus för att samtala, kritisera varandras konstnärskap, ompröva sina idéer och inspireras av varandra. Denna form av öppna och tillåtande diskussioner är idag en bristvara, där Supper club kan vara lösningen.

Det är många som talar idag, men hör vi varandra? Hur samtalar vi i en samtid av åsiktsbubblor, korridorer och ett ständigt fokus på jaget? Hur många gånger har vi kastat oss in i ett samtal utan livlina, beredd att om så krävs få vår egen världsbild omkullkastad? Hur kan vi bli bra lyssnare?

Har vi tappat konsten att samtala, och hur samtalar vi konst?


Vi möts vid Gamlestadens fabriker (plats meddelas efter biljettköp), därefter vandrar vi tillsammans till vår hemvist för kvällen. Där slår vi oss till bords – vi äter gemensamt och samtalar tillsammans. Samtalet leds av Matilda Johansson, regissör. Till bords gästas vi av Stina Oscarson, dramatiker, regissör och fri skribent.

Ordinarie 250 kr
Student/pensionär/arbetsfri 200 kr
I priset ingår samtal, upplevelse och mat.

Allergier eller specialkost (utöver vegetariskt)? Meddela oss på info@scenkonstguiden.se

Fredag 19 oktober
Gamlestadens fabriker, Göteborg
16.00-18.00

Lokalen är tillgänglig för rullstol. Stor toalett. Vid frågor kring lokalen, maila info@scenkonstguiden.se

------
Fler samtalsklubbar i höst:
#4 TBA - November
------

Supper club görs av Scenkonstguiden, med stöd av Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Sensus Göteborg och KulturUngdom.
Scenkonstguiden verkar intresseskapande kring konst och scen. Detta görs genom en guide som både finns som app och på webb, en kulturredaktion och genom att skapa mötesplatser och scenkonsthändelser. Scenkonstguiden arbetar för en inkluderande kulturscen.

Länk till Facebook-event