K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vill du utforska ditt skapande på en ny plats? Avtryck skapar ett residens omkring Uddebo. Avtryck är ett tvärkonstnärligt koncept som rymmer till exempel performance, textilkonst, ordkonst, bildkonst, fotokonst med mera.

Vill du utveckla din konst och dina tankar genom en plats? Avtryck arbetar platsspecifikt och undersöker vilket avtryck en plats gör i ditt skapande och vad ditt skapande gör för avtryck på platsen.

Anmäl dig härhttps://goo.gl/forms/tD0Fg1It9lAoT8Q02

Om residenset:
Under ett dygn låter vi en plats inspirera oss och leda oss för att skapa avtryck. Här finns en yta att arbeta på, husrum att sova i, mat att äta. Inspiration och expertkunskap inom flera fält står också till förfogande. Residenset kommer anpassas efter deltagarna.

Det kommer bli gemensamma aktiviteter för att få ingångar till platsen, möjlighet till handledning och feedback och en hel del tid för eget skapande.

Avtryck står för kostnaderna på plats och även reseersättning. Att medverka är kostnadsfritt.

Vem kan söka:
→ Du som är mellan 18-30 år och bor i Västra Götaland. 
→ Du som vill utveckla ditt eget konstnärskap.
Kanske har du en idé du vill prova, kanske vill du få en idé på plats. Du kan, men behöver inte, vara avancerad, kanske går du förberedande utbildningar eller utvecklar din konstform själv på ditt eget sätt – drivet är det viktigaste.

Våga prova att söka!

Om platsen:
Området runt Svenljunga och Tranemo är fullt med spännande miljöer. Här finns samhället Uddebo där intresset för hållbarhet, kultur och tid är utmärkande, med många spännande föreningar och konstnärer på plats. Här finns Strömfors bruk med en rik och spännande industri- och kulturhistoria. Här finns Åremma Kvarn som är omnämnd i skrifter redan under 1600-talet. 

Utställningen:
Den 17 november återvänder vi till trakten för en pop up-utställning. Residensdeltagare har först till kvarn för att medverka. Det är inget krav på att kunna/vilja medverka i utställningen. Mer info om utställningen kommer inom kort.

Deadline för ansökan till Avtrycks residens i Uddebo - 19 oktober.
Platserna är begränsade.