K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi söker personer till en samlingsutställning! Vill du vara med? 
KulturUngdom har fått ett fint erbjudande att vara med på en festival i Bukarest, Rumänien, i höst.  Festivalen heter Art Factory och arrangeras av Asociatia Fara Nume (Unnamed Association) och rör sig kring tematiken övergivna platser/byggnader/industrier och att omforma platser som hade ett syfte och kan få ett nytt eller annat. 

En konstnär kommer att åka med till Bukarest, och de vill också att fler kan få plats med verk men utan att vara på plats som personer. Utställningen kommer att bestå av vykort där era verk visas i en enhetlig form. På vykorten kan vi trycka bildkonst, poesi, foton på skulpturer, foton från performance/teaterstycke/konsert/repetition med mera. Det behöver alltså inte vara ett verk som är tänkt att främst visas i bildform, utan kan också vara ett slags dokumentation från det ni gör/era processer. Temat där är avtryck/plats/övergivet. 

Vill du vara med i vykortsutställningen "Postcards from here / Vykort från här"?
Skicka högupplösta bilder på verk du gjort, själv eller tillsammans med andra, och vill visa till stina@kulturungdom.se.
Max 10 bilder/person. Du ska helst vara verksam i, bo eller ha koppling till en mindre ort eller landsbygd. Skicka också en presentation som består av:
Namn, konstform, plats du bor på, ålder samt det är vi ser på bilderna/tema/presentation av din konst?  Har du samarbetat med några? Är det några andra som vi borde nämna i anslutning till dina verk. Ni äger rättigheterna till bilderna och det kommer finnas en presentation av er på plats i anslutning till era bilder. 

Mer info om festivalen: https://www.facebook.com/ArtFactoryFest/
Mer info om Asociatia Fara Nume / Unnamed Association: https://www.facebook.com/asociatiafaranume/


Ungagemang 
Utställningen kommer sedan även att visas i Sverige, klart är under festivalen Ungagemang 21-23 september i Veckholm, Enköpings kommun. På Ungagemang kommer du att få ta del av uppträdanden och workshops, träffa Gycklargruppen TRIX och Bicykle Beats, skriva, läsa, snacka och slöjda. En helg som helt och hållet handlar om att lyfta ditt engagemang och koppla samman det med andras.KulturUngdom kommer dessutom att ha hand om två workshops:

  • ”Skriv för förändring!” - En workshop om skrivande, textkonst, förändring och mod. Vad vill du säga? Hur vill du säga det? Hur kan text förändra världen till det bättre? Med inspiration från författare, låtskrivare, poeter och aktivister från hela världen ses vi i en workshop tillsammans med KulturUngdoms skribenter och tar fram nycklar, verktyg och tips för att uttrycka det där som bara måste sägas.

  • ”Slöjdsnacka gemenskap" - om identitet, plats och tillsammansskapande! En workshop där vi både pratar och skapar. Vi kommer att prata om slöjdens möjligheter och slöjda fram de ord som vill sägas. Vad kan vi uttrycka med nål och tråd i hand? Vad berättar texten på tyget? Hur täljer vi oss fria från den urbana normen?

Om du är 13-25 år och bor på mindre ort/landsbygd: anmäl dig! Vi ordnar gemensam resa, hör av dig till stina@kulturungdom.se

Läs mer om Ungagemangfestivalen