K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Gillar du skinande lack och kromade plåtar och är sugen på konst & lastbilar? 
Följ med till Tånga Hed i Vårgårda på Gothenburg Truck Meet den 2 juni med projektet Avtryck konst + aktivism. Vår alldeles egna inhyrda Avtryck-veteranlastbil från 1973 är på plats, gul och med oändliga möjligheter när vi tar vi avstamp i situationsbaserad etik, konst och dialog.

Vill du vara med? Dyk upp eller mejla elin@kulturungdom.se

Schema 2 juni kl 10-19: 


  • Öppet konstnärssamtal, lastbils-kik & guidad tur med lastbilschauffören och konstnären Martin Fridén.
  • Kreativ verkstad och idéutveckling med Yngvild Saeter + öppet konstnärssamtal + kik på hennes tidigare arbeten.
  • Tid att göra egna och gemensamma performance, manifestationer, pop-up-utställningar eller registreringsnummerspoesi.


"Mitt arbete handlar ofta om traditionellt maskulina miljö, ofta baserat på bilar och andra motoriserade fordon. I 2016 började jag projektet Cruise Control, där jag köpte en norsk raggarbil, styckade upp den och gjorde en serie skulpturer inspirerat av värdsrummet. Nu jobbar jag med en serie baserat på motorcyklar. Jag tycker fordon med en stark kulturell koppling är jätteinteressanta att jobba med, dom bär med sig en känsla av kulturen dom är kopplat till, den känslan hänger med genom publiken inn i konstverket.” - Yngvild Saeter

Se video från från 2016  års GTM Tånga Trophy Vårgårda 

Foto: Yngvild Saeter

Avtryck är ett projekt som drivs inom KulturUngdom med fokus på skapande, plats, konst och aktivism. Under våren 2018 driver Avtryck tre processer där unga konstnärer möts, deltar i workshops och sätter samman manifestationer och utställningar. Den första processen tar plats i Limmared + på Gölingstorps Vårmarknad 14 och 21 april, den andra i Vårgårda 12 maj och 2 juni och den tredje på Gotland 1-8 juli.

Avtryck på Facebook
Facebook-event