K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Teater Nu undersöker just nu möjligheterna att starta en konstnärsdriven konsthall i Bollebygd och söker tre konstnärer som vill arbeta utifrån utställningens tematik och presentera sitt arbete i grupputställningen. Vi ställde ett par frågor till Maja Östebro, en av tre konstnärer som står bakom idén.

Hej Maja! Hur kommer det sig att ni vill starta en konsthall i Bollebygd?
- Jag, Sara Östebro och Dennis Delwér är alla uppväxta i Bollebygd och vi har alla tre från barndomen varit intresserade av konst och kultur på olika sätt och saknat en plats i Bollebygd där vi kunde utveckla vårt intresse och stöta på nya intryck. Sen så händer det spännande saker i Bollebygd nu, samhället växer och nya initiativ dyker upp - så det är en spännande plats att skapa ifrån!

Nu planerar ni en första utställning - vad kommer den att kretsa kring?
- Den kommer på olika sätt röra sig kring temat samexistens, hur olika idéer om hur en ska leva och hur olika ideologier kan leva sida vid sida. Det blir också extra speciellt när du bor i ett mindre samhälle då du inte kan isolera dig på samma sätt som du kan göra i en stad. Så vi vill undersöka hur de olika strategierna kan se ut och utgår från Bollebygd för att ställa frågor om samhället i stort. Utställningen kommer förhoppningsvis äga rum under GIBCA Extended (satellitprogrammet för Göteborg International Biennial for Contemporary Art) i höst.

Och nu söker ni konstnärer som vill delta i utställningen?
- Ja, precis! Vi har just nu en öppen utlysning ute, så alla som är intresserade kan ansöka! Du kan både vara etablerad eller i början av ditt konstnärskap, det viktigaste är din idé och att du vill jobba utifrån temat.

Har du några tips på annat spännande som händer i Bollebygd?
- Ja, Bollebygd Pride i augusti! En bit in i framtiden, men den som väntar på något gott... Fram tills dess så kan en hänga på Tillsammanscaféerna varannan söndag på Krafthuset.

Är du en av dessa tre konstnärer? Då bör du genast kolla in denna länk och skicka in din intresseanmälan i dag, eller absolut senast den 6 april.


Tematik: Samexistens
Utställningen tar avstamp i GIBCA 2017s tematik kring det sekulära samhället, men med speciellt fokus på samexistens. Samexistens i stort men också kopplat konkret till den mindre orten. När alla går i en och samma skola och när olika ideologier och levnadssätt kommer nära varandra – vad skapar det för strategier kring samexistens och samlevnad? Vad för slags gemenskaper skapas under sådana förhållanden? Och vilka behov att skapa skillnader och gränser uppstår? Tolerans och avståndstagande, hinder och möjligheter, splittring och sammanhållning.