K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Den 9-12 maj gick Imagine Sweden Riksfinal av stapeln i Uddevalla för tredje året i rad. Imagine Sweden är det nya namnet på Musik Direkt, Sveriges bredaste och äldsta musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år. 17 akter från hela landet gjorde upp i den nationella finalen och de sju pristagarna i år är... 

1:a pris - DIATRYMA

diatryma foto hanna ferm 295
Foto: Hanna Ferm 

Första pris på Imagine Sweden Riksfinal är att representera Sverige i tävlingens sista steg – Imaginefestivalen! delades ut till DIATRYMA från Uppland som är ett band som spelar ”Purfärsk Teknisk Döds Thrash”. De har spelat tillsammans sen 2016 och har sedan dess gjort gjort flera spelningar runt om i Sverige. Akten vinner, förutom äran, att representera Sverige på den Internationella Imaginefestivalen 2019 i Maastricht, där första priset är 2500 €. I förstapriset ingår också ett pris från Gaffa som innebär en bannerkampanj på Gaffas hemsida samt att få ge ett album gratis den digitala distributionstjänsten Tune Core.

Juryns motivering:
Bländande karisma, professionalism och musikalisk skicklighet. Musiken är originell, detaljrik och energisk med oväntade uttryck. Kommunikation och scennärvaro på hög nivå. En genomtänkt show levereras från början till slut med stor passion och spelglädje. Sveriges fetaste och tyngsta riff-fest!

2:a pris - JUSTINE HER

justine her foto hanna ferm 295
Foto: Hanna Ferm 

Andrapristagaren JUSTINE HER från Kronberg vinner en spelning som gästakt på Imagine France vid deras nationella final i oktober 2018

Juryns motivering: 
En röst med stor dynamisk räckvidd och färgskala skapar en helt unik atmosfär och ett övertygande uttryck. Musik med spännande harmonik och innovativa melodier. Det är själfullt, trollbindande och episkt.

3:e pris - TASTE GOOD

taste good foto hanna ferm 295
Foto: Hanna Ferm 

Nästa pris delas ut till TASTE GOOD från Skåne. Akten vinner en spelning som gästakt på Imagine Norway vid deras nationella final 2018. 

Juryns motivering:
Oerhört skickligt, tight och välrepat. En utstrålning och trygghet på scen som ligger på minst lika hög nivå som musiken. Soundet är raffinerat, arren sköna, timingen effektfull och låtarna träffar mitt i prick. Klockrena scenkostymer!


Övriga priser
QUEEN C från Kalmar som vinner en coachning av Music Help och spelningar vid Live At Heart festivalen i Örebro 2-8 september.
CRIMSON från Jönköping och SOFIA VIVERE från Örebro som vinner en spelning på Göteborgs Kulturkalas 14-19 augusti.
MANDA MÅNSSON från Blekinge fick priset som består i att få spela på Kosterhavsfestivalen i juli 2018.


Om Imagine Sweden
Imagine Sweden är det nya namnet på Musik Direkt, Sveriges bredaste och äldsta musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år. Tävlingen har varit en betydelsefull språngbräda för artister som Shellback, Laleh, Timo Räisänen, Malena Ernman och The Cardigans. Den nationella finalen har nu formen av en stadsfestival med flera olika scener med gästartister och festivalgator fulla av kringaktiviteter. Imagine Sweden arrangeras av unga arrangörer och andas jämlikhet, mångfald och integration, bland annat genom ett nära samarbete med Songlines. I slutet av förra året beviljades arrangemanget 283 000 kr för artistbokningar ur Musikverkets bidrag till jämställda festivaler, vilket bland annat har resulterat i artister som Grammis- och P3 Guldvinnaren Silvana Imam, Maxida Märak, Slowgold, Pale Honey, Ali Dhaanto och Niki Yrla. Hela programmet hittas på imaginesweden.se. Dessutom har en uppskattad basket shoutout anordnats i Tony Lorenzi och Silvana Imams regi.

Se fler bilder från festivalen 2018.

Kontakt: Yohanna Eek, yohanna@kulturungdom.se, 0707-228424
Mer info om Imagine Sweden www.imaginesweden.se.