K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Imagine Sweden är stolta över att presentera Ali Dhaanto som ansluter sig till en redan tung line-up bland annat bestående av Silvana Imam, Slowgold, Pale Honey, Maxida Märak!

Ali Dhaanto är världsstjärna inom den somaliska folkmusikgenren dhaanto*. Ali har moderniserat musikstilen med syntar och slagverk vilket har gjort honom till en av de största inom sin genre. ​Ali Bashir Abdo, som han egentligen heter, flydde från Etiopien till Sverige, 2015, som politisk flykting och har nu bosatt sig i Västerås. Han uppträder under festivalen samt ingår i juryn som bedömer Imagine Swedens 17 riksfinalister. Ali Dhaanto är helt unik i sitt uttryck som Dhaantomusiker och vi är otroligt glada att han är med oss den 9-12 maj i Uddevalla!

Imagine Sweden beviljades i november Musikverkets bidrag till jämställda festivaler. Genom stödet ges festivalen möjlighet att utöka arbetet kring kunskapsöverföring mellan etablerade, 'up and coming' och unga 'gröna' artister.​ Imagine Sweden (tidigare Musik Direkt) är både en festival och en musiktävling för unga musiker från stora delar av landet. Projektet finns i Sverige, Brasilien, Kroatien, Frankrike, Zimbabwe, Polen, Spanien och Nederländerna och har ett tydligt fokus på intersektionell bredd, jämställdhet, integration och hållbarhet.

Arr: KulturUngdom, Uddevalla kommun och Jeunesses Musicales Sverige 
Kontakt: Yohanna Eek, yohanna@kulturungdom.se, 0707-228424
Mer info om Imagine Sweden och Songlines finns på: www.imaginesweden.se, intervju i SVT

*Dhaantomusiken är ursprungligen somalisk folkmusik och kallas den somaliska reggaen