K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Onsdagen den 9 maj intar Imagine Sweden Biostaden i Uddevalla för festivalens inledningskväll. Imagine Sweden har fått möjlighet att visa “Silvana - Väck mig när ni vaknat”. Efter filmen arrangeras ett samtal med två av filmens regissörer Christina Tsiobanelis & Olivia Kastebring. Vi släpper 50 st gratisbiljetter till denna visning!

Det här är en intim kärlekshistoria och en resa genom rapparen Silvana Imams första omtumlande år som artist. Silvana Imam slog igenom under antirasistdemonstrationen i Kärrtorp i slutet av 2013 varpå hennes karriär, hela tiden präglad av politiska budskap, fick raketfart. Silvana har beskrivits som en orädd ledare för en hel generation, som med sylvass tunga fångar vår samtid. De tre regissörerna har följt Silvana sedan våren 2014 fram till idag och ger en helt unik bild av en artists genombrott. Det är en historia om att brottas med rollen som förebild och samtidigt med sina egna och samhällets förväntningar. Publiken får möta personen Silvana, bakom den offentliga mediebilden.

“När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.” – Appelgren & Friedner

Imagine Festivals finns i Sverige, Brasilien, Kroatien, Frankrike, Zimbabwe, Polen, Spanien och Nederländerna. Imagine Sweden har ett tydligt fokus på intersektionell bredd, jämställdhet, integration och hållbarhet.

Arr: KulturUngdom, Uddevalla kommun och Jeunesses Musicales Sverige
Kontakt: Yohanna Eek, yohanna@kulturungdom.se, 0707-228424
Mer info om Imagine Sweden, KulturUngdom, Musikverket och Songlines finns på: www.imaginesweden.se