K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Imagine Sweden <3 Uddevalla! Våren kom och vi möttes av solsken och varma vindar. Det bådar mycket, mycket gott inför årets Riksfinal i maj! 120 personer hade letat sig till Folkets Hus och de peppade, dansade, hejade och klappade i en tropiskt varm spellokal.


Ett varmt grattis till alla 12 akter som stod på scen i Folkets hus – att kvalificera sig till regionfinalen är en stor sak!

Och ett extra hurra till de två som juryn valde att gå vidare till Imagine Sweden riksfinal, nämligen:Luna Kristy, singer/songwriter

Juryns motivering: Akten lyckas med sin röst skapa en alldeles egen rymd, där alla i rummet välkomnas. Med en musikalisk kvalité som sticker ut och en personlig och fantastisk karisma fångar denna akt även juryn i sin originella sfär. Töcken, drömsk indie rock

Juryns motivering: Med en suggestiv ljudbild och en stark närvaro fångar denna akt publiken från första ton. Med genialiska stämmor, originalitet och en professionell utstrålning blir denna akt helt enkelt oemotståndlig. 


Sedan sist hade regionfinalisterna varit på Music Camp där de fått gå på workshoppar, hängt och fortbildat sig. Det märktes på årets regionfinal; musikerna var skärpta, glada, peppade, repade och såklart - nervösa. 
Totalt spelade alltså 12 tävlande akter. I jurypausen förärade Major Business oss med ett besök och underhöll både publik och spända tävlande i väntan på juryns besked. Tack för att ni ville komma, Major Business! Vi vill passa på att tacka alla regionfinalister för musiken! Vi är så grymt glada över att ni vågat och velat dela med er av er musik! Och till er som inte gick vidare från regionfinalen; fortsätt spela! Ni är grymma!
Kvällen hölls ihop av den fantastiska konferencieren Amanda Andreas Larsson och Uddevalla- arrangörerna Angelia Bjurström och Nils Framvik. På plats fanns också Kerstin Karlsson, Pontus Blom, och Charbel El-boustany från kommunen.


Under årets regionfinal spelade följande akter:

Climbing up the walls, alternativ rock
Lost Wisdom, punk/rock

Luna Kristy, singer/songwriter

Majsen, indieballader

Noera, synth-grunge

Pekka, hiphop

Roman Boroughs, americana/folk

Sofie Lindén, vispop

Sophie Jonsson, singer/songwriter

Toofan, hiphop

Töcken, drömsk indie rock
Väster-ut, pop/rock
Major Business (gästakt)Tack för den här helgen och tack för årets upplaga av tävlingens regionala del! Tack publiken, arrangörer och alla fantastiska musiker! Fortsätt spela!
Nästa gång ses vi återigen i Uddevalla – då på Imagine Sweden riksfinal 9-12 maj!

Under kvällen var vår egen Imagine- fotograf Hanna Ferm (hannafermphotography.com) på plats och fotade alla konserter samt vinnarbilderna.


Foto: Hanna Ferm, Regionfinal