K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Helgen i Mellerud bjöd på sol och fullspäckade shower – här kommer rapporten från Imagine Sweden deltävling 3! 

Vad härligt att få komma till Dalsland! Efter första helgen i Landvetter har vi nu dragit vidare med den här fantastiska tävlingens nya namn – Imagine Sweden Västra Götaland deltävling 3 i Mellerud!

Totalt två akter gick vidare från denna lördag. Dessa akter har spelat sig till en plats på årets Regionfinal i Uddevalla. Men inte bara det. Längs vägen väntar först en helg under vårt Music Camp!

Vidare till Music Camp och Regionfinal går:

Climbing Up The Walls, alternativ rock
Juryns Motivering: Med en suggestiv originalitet, energi och dynamik får vi en konsertupplevelse värdig en färdig akt! Akten fångar oss i juryn med sin inlevelse och publikkontakt och får oss att vilja höra mer! Grattis Climbing Up The Walls!

Lost Wisdom, punk/rock
Juryns Motivering: Med en fullspäckad och genomtänkt show tog denne akt både publiken och juryn med storm! Explosivt, peppigt och överraskande! Vi hoppas att ni sätter ribban högt även i Regionfinal.

Trots några avhopp bland dagens akter kom sju spelsugna akter till Mellerud och Kulturbruket på Dal denna lördag. Snön låg i drivor men smälte droppande undan under en strålande februarisol. Ungdomshuset Stinsen fanns på plats som lokal arrangör och höll ihop dagen.

Under dagen soundcheckar deltagarna och går på föreläsning/workshop med Mattias Lindeblad anordnad av Studiefrämjandet.

Kvällarna hölls ihop av den fantastiska konferencieren Amanda Andreas Larsson som underhöll, höll låda i aktbytena och presenterade musikerna.

Dagen hölls ihop från morgon till kväll av en stark arrangörsgrupp som såg till att allt flöt på och fungerade. Stort tack till Axel, Ervin, Success, Amanda, Jens, Kilian, Blerim, Alice, Angelica och Hyra.

I juryn denna deltävling satt Alexandra Tortosa, Adam Gozdzik, Pierre Nilsson och Lennart Larsson.

Under kvällens jurypaus gästade duon Indielån och underhöll publiken. Tack för att ni förgyllde pausen!

Fotograf under kvällen var Gustaf Adolfsson. Hans bilder ser ni här nedan:


Foto: Gustaf Adolfsson, Deltävling 3


Helgens akter:
Atrocious Behavior, hardcore punk
Climbing Up The Walls, alternativ rock
Elin Johansson, pop
Ervin D, hiphop/rap
Even In Sunshine, indie
Lost Wisdom, punk/rock
MC. Prince, rap
Nikolaj Simonsson, folk

Tack för den här helgen! Tack publiken, arrangörer och alla fantastiska musiker! Fortsätt spela! Nästa gång vi ses blir på deltävling 4, den 24 februari i Vara.

Woop Woop!