K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi är igång! De första deltävlingarna någonsin under nytt namn och format i Västra Götaland - Imagine Sweden är här!

Totalt sex akter gick vidare från helgen; tre från lördagen och tre från söndagen. Dessa akter har spelat sig till en plats på årets Regionfinal i Uddevalla. Men inte bara det. Längs vägen väntar först en helg under vårt Music Camp!

Vidare till Music Camp och Regionfinal går från lördagen 10 februari:

Noera, synth-grunge
Juryns Motivering: Den här akten lägger sig som en dimridå över salen när de kliver in på scenen. Med originella detaljer och en självklarhet skapar de total enighet hos juryn. Det här vill man verkligen ha mer av!

Sophie Jonsson, singer/songwriter
Juryns Motivering: Med en röst som berör själen och en publikkontakt som fångar alla. Har vi i juryn inget annat val är att skicka vidare denna akt! Vi ses på regionfinalen Sophie Jonsson!

Pekka, hiphop
Juryns Motivering: Denna akt fångade juryns intresse från första stund. Denna akt tar sig an hela scenen och besitter så mycket potential att juryn inte kan hålla sig från att få höra mer. Vidare till regionfinal….PEKKA!

Vidare till Music Camp och Regionfinal går från söndagen 11 februari:

Majsen, indieballader
Juryns Motivering: Med ett otroligt unikt uttryck och texter som träffar rakt i själen höll denna akt oss trollbundna. Landskapet som byggs upp är både hjärtskärande och vackert och vi är spända på att höra vad denna akt kommer med härnäst. Vidare till regionfinal….Majsen

Luna Kristy, singer/songwriter
Juryns Motivering: Med känsla, en magisk röst och grymma låtar spelade denna akt sig rakt in i juryns hjärtan. Välkommen till regionsfinalen Luna Kristy

Väster-ut, pop/rock
Juryns Motivering: En akt som sprider glädje till hela lokalen och som lämnar juryn med ett leende på läpparna. Charmigt, catchigt, ljuvlig röst och helgens festligaste gitarrist. Vi vill se mer av Väster-ut

Sverige har drabbats av en ovanlig köldknäpp, men inne på Landvetter Kulturhus sprids värme av peppade arrangörer och spelsugna musiker. Under dagen soundcheckar deltagarna och går på workshop med Mats Olsson anordnad av ABF. Workshopen tog upp ämnen som musikalisk utveckling, övning, nervositet och prestation.

På plats under dagarna fanns Mölnlycke fotoklubb som tog artistbilder av alla akter.

Kvällarna hölls ihop av den fantastiska konferencieren Amanda Andreas Larsson som underhöll, höll låda i aktbytena och presenterade musikerna.

Dagarna hölls ihop från morgon till kväll av en grym arrangörsgrupp som såg till att allt flöt på och fungerade. Stort tack till Emil Karlsson, Caroline Kronberg, Mihajlo Kimovski, Emma Hernandéz, Martina Koniarska, Minna Zetterström och Loe Lovisa Ottander Ekman.

Under lördagen fanns Floid Gumbo från Musikerförbundet på plats och informerade.

Fotografer under helgens kvällar var under helgen var Sian Hedberg (lördagen) och Robin Andersson (söndagen). Deras bilder kan ni titta på här nedan.


Foto: Sian Hedberg, Deltävling 1Foto: Robin Andersson, Deltävling 2Helgens akter:

Under lördagen på deltävling 1 spelade följande akter:
Bird Einarsson, pop
Kabiri, hiphop
Krök, heavy metal
Maxipack, elektronisk pop med punkinfluenser
Noera, synth-grunge
Pekka, hiphop
Phil Void, alternativ rock
Popsik, indiepunkrock
Pure Parade, alternativ rock
Sophie Jonsson, singer/songwriter
Vilken Tonart?, jazz

Under söndagen på deltävling 2 spelade följande akter:
Blackhouse Hill, hårdrock
Erik Persson, pop
Gojs, en salig blanding
Idris, hiphop
Luna Kristy, singer/songwriter
Majsen, indieballader
No Comments Live Show, hiphop
Piscatorius, progressiv hårdrock/heavy metal
Väster-ut, pop/rock

Tack för den här helgen! Tack publiken, arrangörer och alla fantastiska musiker! Fortsätt spela! Nästa gång vi ses blir på deltävling 3, lördagen den 17 februari i Mellerud.

Woop Woop!