K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Linn Syd har skapat fotoprojektet "Putin Är" som en del i ett större arbete med att skriva ett feministiskt teatermanus, där dessa bilder ingår som affischer och skisser. Projektet är baserat i Nadezjda Tolokonnikovas slutplädering under det ryska konstnärskollektivet Pussy Riots rättegång 2012. Det är en hyllning till gruppen samt en påminnelse om hur press– och yttrandefriheten inskränks och kränks på många platser, bland annat i dagens Ryssland. Hur också våra offentliga rum utgör en plats där rättigheter kan tas från oss, hur vi måste fortsätta diskutera, tala och skapa.
Konst som politiskt motstånd, som drivkraft, som katalysator.
Att fotografera är att söka. Att skriva är att forska. En skattjakt som utgår från individen men som sträcker sig oändligt långt. En protest mot det passiva rummet och rutiner som blir en vardag. Litteratur, politik, något fult, en rörelse; det finns mycket som ger idéer. Staden som objekt, som konstscen, tiden är vårt spelrum, vardagen en skattkarta.
Det finns många röster kvar att höra,
Riot Ryssland!


Linn-Syd-1-putin


 Linn-Syd-putin.2


 

Linn-Syd-putin.3


I år är det valår. Den 14 september är snart här. KulturUngdom uppmärksammar detta genom foto- och textutställningen " Avtryck - politisk konst" som är en del i Avtrycks serien. Emmelie Mohlin Z är upphovsmakerska till denna utställning, hon tog inspiration av utställningen "Avtryck" som konstnärerna Jåanna Andreasson och Julia Berg Oskarsson gjorde i fjol med inspiration från sin konstnärsvistelse på Almedlasveckan. Utställningen syftar inte till att ha ett partipolitisk fokus utan rör politik och vårt demokratiska styre ur ett bredare perspektiv.