K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

KulturUngdom söker en vikarierande kreativ projektledare för Arvsfonden-projektet Filmplats, då ordinarie projektledare går på föräldraledighet i september.

Projektet Filmplats är ett treårigt Arvsfonden-projekt vars syfte är att främja ungt filmskapande och samhällsengagemang i Västra Götaland. På sex lokala plattformar erbjuds workshops, produktion och inspiration. Samtliga handledare är själva aktiva och erfarna filmskapare. Filmplats finns i dagsläget i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skara och Åmål. 

Som vikarierande projektledare är du den som under år 2 och 3 (2019-2020) planerar, koordinerar, marknadsför och redovisar arbetet med våra sex plattformar. Det praktiska arbetet med filmande unga på varje plattform genomförs av projektets filmpedagoger/grupphandledare. Du anordnar även ett par festivalresor per år, samt lokala visningar av vid plattformarna producerade filmalster.

Du är spindeln i nätet som håller kontakten med alla samarbetspartners och plattformar. Du ser till att samarbetena flyter på och du löser eventuella problem som uppstår i kommunikation, förväntningar och genomförande. Genomförandet sker enligt upprättad projektplan och budget, men du utvecklar också projektet allteftersom det fortlöper.

Projektledaren har budgetansvar, vilket innebär att du planerar och redovisar utgifter för KulturUngdoms ekonom och även årligen för Arvsfonden. Du deltar i Arvsfondens obligatoriska informationsdagar och håller fortlöpande dina medarbetare uppdaterade om ditt arbete. Du jobbar proaktivt för att nå ut till och föra dialog med unga filmintresserade och samarbetar med andra aktörer för att lyckas med detta.

Den vi söker har god kunskap om media, filmskapande och ungt deltagande. Du har sannolikt någon form av projektledarutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du trivs med både självständigt arbete och samarbete. Du ska kunna fatta egna beslut och kunna vägleda och planera andras arbete. Du är noggrann, med en stark ansvarskänsla och ett gott omdöme. Du är en skicklig kommunikatör med goda praktiska kunskaper om sociala medier och du känner dig bekväm med att presentera projektidéer och resultat inför en grupp. Vi ser gärna att du har ett engagemang för mänskliga rättigheter eftersom ett av projektets mål är att göra unga människor medvetna om sina demokratiska rättigheter och inflytande.

Meriterande:
- Erfarenhet av filmskapande och/eller arbete inom film/tv
- Erfarenhet av filmpedagogisk verksamhet
- Nätverk inom film, tv och ungt skapande
- Erfarenhet av budgetansvar och projektredovisning
- Arbete med Arvsfonden-projekt
- Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation, exempelvis hemsidesuppdatering (WordPress) och framtagande av tryckt och digitalt marknadsföringsmaterial
- B-körkort

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Tjänsteform: Projektanställning 2019-08-12 till 2020-12-31.
Tjänstegrad: 80% under det första året, sedan 30-50% resterande tid, för med ordinarie projektledare gemensam slutredovisning av projektet.
Lön: Enligt överenskommelse
Placering: Kontorsplats i Göteborg med resdagar inom Västra Götaland.
Arbetstider: Flexibel, mestadels kontorstid.

Sök tjänsten senast 31 maj genom att skicka CV och personligt brev till inger@kulturungdom.se
Intervjuer kommer att ske löpande från det att annonsen lagts ut och maximalt fram till 15 juni.

Länk till hemsida: www.filmplats.se