K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vår samarbetspartner FilmCloud delar varje år ut projektstöd i form av stipendie på 25 000 kr till kortfilm eller dokumentär. Detta kan sökas två gånger under 2018 och vid varje ansökningstillfälle får fyra sökande stipendiet.

Årets ansökningsomgångar har deadline 17 september och 19 mars så passa på att söka redan nu. Projektstödet söker du i formuläret på Filmclouds hemsida genom att presentera dig själv och ditt projekt. FilmCloud prioriterar efter ansökan projektansökningar med hög kvalitet och/eller ger uttryck för originalitet, hantverksskicklighet, eller har hög grad av angelägenhet. Din film kan vara live action, animerad, experimintell eller en sk konstfilm. FilmClouds Projektstöd kan sökas av FilmCloudmedlemmar mellan 18 och 30 år boende i Västra Götaland. 


Andra nyheter från Filmcloud:

Smaka på andras, och dela din kunskap om XR (VR, AR, MR)
Är du en filmare eller kreatör som vill dela med dig av din, och insupa andras kunskap om virtual reality, augmented reality, mixed reality-teknik, även känt under samlingsordet XR. Då är The Boost XR knytkalas i Jonstorp, norr om Helsingborg i Skåne, 4-7 oktober ett arrangemang för dig. Knytkalaset arrangeras av BoostHBG och du som FilmCloudmedlem, boende i Västra Götaland kan ansöka eftersom de samarbetar i detta projekt.

Håll dig uppdaterad på eventets facebooksida.

Manusfabriken Comedy Series Lab
Den 8:e och 9:e november arrangerar Manusfabriken ett comedy series lab i Göteborg, med syfte att workshoppa fram nästa stora TV-komedi. De vänder sig främst till dig som tror dig ha en kul komediserie i dig - och vill samarbeta med andra manusförfattare. Programförslagen kommer att presenteras inför kanaler, bolag och andra intressenter under TV Drama Vision på Göteborg Film Festival. Till skillnad från ett traditionellt Script Lab där man ansöker med ett projekt, utgår man här i stället utifrån ett manus-jam-upplägg där idéerna ska uppstå på plats och sedan vidareutvecklas under workshopen. Script Labbet kommer pågå under två dagar och hållas på Lindholmen Science Park och ca 12 författare kommer väljas ut att delta. Coacher för labbet är Niclas Ekström och Erik Ahrnbom.
Deadline: Senast den 30 september 2018 vill de ha din ansökan.

Läs mer om Comedy Series Labb

Ansök om Finansiering till utveckling av film- och tv-projekt
Deadline för inlämning av ansökningar är 30 september. Som en del av Göteborgs Stads filmsatsning erbjuder Lindholmen Science Park en finansieringsform för innovativa utvecklingsprojekt. Under 2018-2019 kommer tyngdpunkten att ligga på tv/webbserier, men film-, VR eller teknikprojekt är också aktuella för finansiering. Som tidigare ser de gärna ansökningar som främjar ny teknik, spel, prövar nya affärsmodeller eller på annat sätt anser sig vara innovativa inom rörlig bild.


Om FilmCloud
FilmCloud är en unik samverkansmodell i Västra Götalandsregionen som syftar till att stimulera unga filmares utveckling. Genom att skapa visningssammanhang, mötesplatser, projektstöd, kurser, workshops och mentorsprogram vill FilmCloud stödja ett ungt och kreativt filmklimat i Västra Götalandsregion. FilmCloud är till för unga filmare mellan 18 och 30 år i Västra Götalandsregionen. På webbplatsen ska vi synligöra, kommunicera och samordna alla de insatser som redan görs för unga filmare av olika aktörer i regionen.

FilmClouds hemsida

Bilden till artikeln kommer ifrån FilmClouds hemsida och föreställer Emelia Hansson som regisserar Dagfjäril på Orust efter att ha fått FilmClouds Projektstöd 2017.