K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Den andra upplagan av Skaraborgs Filmfestival Ung film gick av stapeln i Skövde den 1 april. Festivalen har som syfte att skapa en mötesplats och en möjlighet för unga Skaraborgare att lära sig filmskapande och visa sina filmer på hemmaplan. 

Klockan 11 började unga filmintresserade att strömma in på Nyeport för att delta i olika filmworkshops. Skådespeleri, manusutveckling, 3D-animation, greenscreen-teknik, mask och sårsminkning stod på agendan. På plats var även filmkollektivet Crazy Pictures för att berättade om deras väg till filmföretagande och långfilm samt Måns Hindsjö, Amjad Hasan och Loloat Hassan från MalmöUngdomars Filmfestival (MUKFF) då ett av priserna var att få visa sin film på deras festival senare i år. 

Bakom Skaraborgs Filmfestival står en ung arrangörsgrupp från Skövde.170411 skaraborgsfilm2
- Vi är jättenöjda med innehållet och festivalen. Det här gör vi gärna om nästa år, hälsade Ohanes Kondjian och Serina Edvinsson (bilden t.h.), två av arrangörerna. 

Conny Larsson på Studiefrämjandet berättade att han skapat många nya kontakter som bland annat lett till ett samarbete med Stureplan i Skara och deras fritidsverksamhet. Han har också hittat nya sommarprojekt kring film i Götene.
- Filmfestivalen är en mycket bra mötesplats för nya arrangemang och för unga filmintresserade.

Filmvisningen lockade nästan fullt hus och  Odeon kokade av förväntan inför kvällens prisutdelning. Samtliga vinnare återfinns på festivalens Facebook. Vi ses nästa år!


Festivalen är ett samarbete mellan Filmforum Skaraborg, KulturUngdom, Studiefrämjandet och Skövde kommun. Tanken är att festivalen ska ambulera runt om i Skaraborg. Mer info här.