K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

I samband med KulturUngdoms Filmdag passade vi på att dela ut filmpriset för andra året i rad. Filmpriset tilldelas en medlem som skapat rörlig media värd att uppmärksammas av en större publik och som samtidigt lyfter viktiga samhälls frågor på ett nyskapande sätt. Årets pristagare är Viana Barzan Mikkelsen.

"Viana Barzan Mikkelsen skapar fascinerande dokumentärer från världens alla hörn och ger även andra möjlighet att få lära sig filmens fantastiska språk. I arbetet med unga filmintresserade på Frilagret och Hammarkullens Fritidsgård Mixgården har hon med sin entusiasm, sin närvaro och sin envishet givit unga människor förutsättningar att bli delaktiga genom filmskapande."
170303 filmpris3

Hur kändes det att få priset?
- Jag blev jätteglad av att få priset! Jag förväntade mig inte alls det! Jag var inställd på att jag som jury var där för att dela ut priserna tillAngelägets filmtävlingsvinnare.

Vad kommer du att använda prissumman till?
- Jag kommer att använda prissumman till min långdokumentär "Vilken mix”.

Berätta om dokumentären som du klipper nu. 
- Det är en film om familjerelationer på distans skildrat genom resor till min farmor i Kurdistan och min mormor i Argentina.

Vad har du för drömmar om året 2017?
- Att 2017 blir ett humant år! Att det istället för kortsiktiga projekt skapas fler långsiktiga, hållbara rum för unga kulturskapare, och att unga i högre grad får bestämma själva över vad som ska göras i dessa rum. Att det finns fler drivna, flexibla och lyhörda handledare som kan möta ungas visioner och behov. Jag hoppas också kunna hitta en producent och finansiering till min långdokumentär. Håll tummarna!

Har du några råd till unga filmskapare?
- Filma och gör berättelser om det som är viktigt för dig själv, det som berör dig. Bejaka lusten, det är det som det handlar om!