K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Nu öppnar Frame filmfestival portarna för att ta emot kortfilmer från Västra Götalands alla hörn. Här har filmare chans att vinna priser för sammanlagt 200 000 kronor. Vinnarna vaskas fram av en namnkunnig jury, bland andra regissören Katja Wik, bioaktuell med Exfrun, Helena Ingelsten, SVT Kortfilm och Erika Wasserman från Svenska Filminstitutet.

Nu öppnar årets filminlämning till kortfilmfestivalen Frame. Fram till den 13 mars kan filmare i Västra Götaland skicka in sin film och tävla om fina priser. Filmen får vara max 15 minuter lång.
– Våra fantastiska samarbetspartners och sponsorer gör det möjligt för oss att dela ut priser till ett värde av 200 000 kronor. Det känns jätteroligt! säger Anna-Karin Johansson, producent för Frame.

Hon är stolt över att kunna premiera regionala filmare, men hon vill också slå ett slag för festivalen som mötesplats.
– Det är på festivalen på Bio Roy den 6 maj som det händer! Där får vi träffas, filmare får visa sina filmer på stor duk och möta publiken, och vi får prata massa film med andra filmnördar, säger hon.

Anmälningsformulären för samtliga tävlingskategorier hittas här.


Frame är en årlig festival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västra Götaland samt en regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen. Frame 2017 hålls lördag 6 maj med festivalcentrum på Bio Roy i Göteborg och precis som förra året tävlar man i fyra olika tävlingsklasser: Mellanvikt (16–19 år), Tungvikt (20–26 år), 27+ (27 år och äldre) och Konstfilm (från 16 år).