K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Nytt år innebär nya krönikörer, denna gång tre till antalet. Först ut är Hiba Ahmad. Hiba är en internetberoende matfantast och elefantälskare från Göteborg som just nu bor i England och pluggar politik och internationella relationer.

Hej Hiba, berätta vem är du?

Då - duktig flicka med extremt kort stubin och en tendens att låta mina nävar tala för mig när orden inte räckte till eller när jag tyckte att vuxenvärlden var oförståelig. Satt på lärarsamtal varannan dag och fick höra att jag måste skärpa mig för att inte slösa min potential och lära mig att vara tyst och samarbetsvillig.

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Är ju ganska politiskt skadad i och med att jag pluggar det på heltid så mycket om rasproblematik, genus, miljöfrågor och ekonomisk ojämställdhet. Kan dock slinka in lite andra grejer också - ni kanske får läsa lite om populärkultur, aktuella händelser, min förkärlek till mat och internet eller mina försök till akademisk excellens.

Vad tycker du är absolut sämst just nu?
Jag är absolut sämst på att vara nöjd med där jag är just nu utan att få skuldkänslor. Duktig Flicka-syndromet sitter hårt i benmärgen så jag har svårt att inte vilja prestera hela tiden, vilket leder till att jag ibland bara sitter med armarna i knut då jag känner att jag inte kan göra något vettigt och bara lägger av.

Vad tycker du är allra bäst just nu?
Just nu älskar jag alla mina fantastiska vänner som inspirerar mig till att bli en bättre och snällare människa. Och serien "How to get away with murder", det är sällan en ser presentation utan stereotyper (eller bara lite då men en kan inte få allt).

Hur ser din relation till text, ord och skrivande ut?
Orden har alltid varit min tillflyktsort. Jag har alltid älskat att skriva och läsa och ser det som en viktig del av mitt liv. Jag skriver ut mina frustrationer, drömmar, förhoppningar och farhågor och när jag ser dem i ordform så faller liksom allt på plats och blir lite bättre. Det är en lättillgänglig och billig terapi på något sätt haha.

Vems ord, mer än dina, bör vi läsa under 2015?
Alltså just nu grottar jag mest ner mig i tråkiga akademiska texter men när jag vill slappna av så läser jag George R. R. Martins "Sagan om is och eld". TV-serien är sjukt problematisk på så många sätt men böckerna är överraskande feministiska och djupa med många intressanta karaktärer av alla färger, kön och sexualitet. Så ja, är du en politisk nörd så läs dessa för de är förvånansvärt djupa och riktigt roliga att läsa. Annars är George Orwells korta essäer en guldgruva och Makthavarnas instagamkonto guld värda! (Och ja, instagram och internet är sjukt bra källor till bra ord, en får inte vara snofsig!)


Läs Hibas första krönika: 2014 - En summering.