K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi, Fredrik och Carl, fick tack vare ett nystartat projekt möjligheten att gå på bokmässan. Tillsammans med KulturUngdom ska vårt projekt förhoppningsvis snart lanseras med litteratur i fokus. Tanken med besöket var att hitta inspiration och kanske till och med hitta samarbetspartners.
Även fast vi inte varit på mässan förut blev vi snabbt varse om att den vuxit massivt från den tiden då det var en branschmässa för bibliotekarier. Kön ringlade sig lång runt Svenska Mässans yttre och många var de besökare som under lördagsförmiddagen valt bort sin brunch för att ta sig hit.

Väl inne möts vi av kändisförfattare och medieprofiler som valt att ta sig Göteborg och svenska mässan för att promota sin nya kokbok. För kokböckerna regerar. Det är galet vad det lanseras kokböcker. Tydligen.

Förlag, författare och mediekoncerner finns på golvet för att lansera sina senaste produkter. Det är stimulerande och fartfyllt att vandra omkring bland dessa aktörer även om det är svårt att faktiskt komma till och prata med dem. Tillgängligheten finns snarare i alla de seminarier och författarintervjuer som pågår, där känns det faktiskt som att vi får ta del av ett samtal och möjligheten finns att ställa en fråga eller två.

Vår slutsats är att visst fann vi inspiration. Men kanske inte från det håll vi på förhand hade trott. Det är svårt att nå fram till de större aktörerna på mässan, kanske på grund av antalet människor i rörelse, kanske för att intresse helt enkelt inte finns från dem. Vi fann istället vår inspiration hos de mindre aktörerna. De ideella intresseorganisationerna med smalare ämnesområde. Personliga och engagerade människor som visade ett genuint intresse för både sin egen och vår sak.

Hiss
Internationella torget – Här vill folk prata, och prata länge. Ett samtal om esperantospråkets utbredning byts ut mot Brasiliens regnskogar som vid nästa monter blir ett digitalt spel om utvecklingsländer

Diss
Var fanns allt bjudkaffe?!


Foto: Niklas Maupoix