K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Festivalen UHØRT i Köpenhamn hade i år bokat in två svenska band, som av en händelse var/är båda medlemmar här hos oss, så det var vi såklart tvungna att kolla in.

Eller nja, nu har vi ganska kontinuerliga samarbeten med ORA i Danmark så total slump var det kanske inte. Eller ingen alls, rättare sagt. Festivalen som sker på Refshaløen i utkanten av Köpenhamn hade smyckat upp sig rejält och bland varvshallar och betongindustrier hade man hittat en gräsmatta stor nog att svälja ca 3000 pers. Grymt arr med väldigt mycket bra musik på sina tre scener. Och att hämta in 3000 pers med en idel okänd line-up är mäktigt, och nåt vi hoppas snart ska kunna sig göras också här hemma hos oss.

Sista band ut på tältscenen på fredagen var Huset från Göteborg. Det var ett lite nervöst gäng som roddade upp efter elva på kvällen, men som gick i mål med en rejält uppskattad konsert och ett tält som inte kunde plockat in mer folk under duken.
Dagen efter var det Johan Lööw & Impulserna som intog samma tältscen, och som också fick glädja en musikintresserad publik, även om tiden uddevallabandet fick var tidig eftermiddag. Vi kan sammanfatta det med att våra band sällan blir slagna på fingrarna, och så inte heller denna gång.


OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK
Foto: Erik Hjortstam | KulturUgdom