K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

- Fantastiskt från första dagen till sista. Kort sagt, ett camp jag kommer minnas länge! Så sammanfattar Magnus Lundborg Nordic Band Camp som gick under förra veckan i Bælum, ett par mil söder om Fredrikshavn. Och att alla deltagare verkar säga ungefär samma sak tyder på en bra vecka. Mildt uttryckt.

Det var ORA och Empty Tapes från Danmark som tillsammans med SØRF från Norge och vi på föreningen här hemma som tillsammans arrangerade världens första Nordic Band Camp. Tre band och tre singer/songwriters från respektive land träffades, repade och spelade för varandra under en veckas tid. Från alla länder kom det också bandcoacher som satt in på repen, tyckte till och kom med tips. Alla dagar toppades av föreläsningar från musikbranchiga typer från de tre länderna - allt med fokus på att låta musikerna utvecklas och skaffa sig ett nordiskt perspektiv på det hela.
Under campets sista dag besökte vi folkhögskolan som allt hände i och fick känna lukten av kreativitet, trötthet, inspiration och hur det verkligen kan stinka av bra vibbar. Precis som vi hoppats med andra ord.

Från KulturUngdom åkte Bottlecap, Pale Honey, The Bongo Club och Magnus Lundborg, även Matilda Lindhe skulle åkt men tvingades ställa in de hon inte kom loss från jobbet. Vad de deltagande hade att säga läser du här nedan.

BOTTLECAP
- Det har varit väldigt fett för oss att kunnat isolera oss och skriva nytt material. Sköna människor, grymma band och en bra möjlighet att få träffa folk i musikbranschen. Tio poäng, helt enkelt.

PALE HONEY
- Det var väldigt lärorikt och en perfekt uppladdning för vår turné, som ju börjar nu precis veckan efter. Vi har repat oss redo med bra input från olika håll.

THE BONGO CLUB
- Förutom väldigt trevligt var campet extremt lärorikt. Vi åkte hem med ett helt nytt tänk och en ökad målmedvetenhet. Grymt inspirerande!

MAGNUS LUNDBORG
- Det var fantastiskt från den första dagen till den sista. Jag lärde mig väldigt mycket från alla de olika föreläsningarna och med coachernas hjälp och tips kunde jag utveckla mitt skrivande på väldigt kort tid. Kort sagt ett camp jag kommer minnas väldigt länge!


Foto: Erik Hjortstam | KulturUgdom