K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Vi vill se ännu fler av era avtryck-
konstnärer sökes till foto- & textutställning!

I år är det valår. Den 14 september är snart här. KulturUngdom vill uppmärksamma detta genom att sätta ihop en foto- och textutställning med temat " Avtryck - politisk konst", inspirerad av utställningen "Avtryck" som konstnärerna Jåanna Andreasson och Julia Berg Oskarsson gjorde i fjol. Vi söker härmed konstnärer som vill vara med och bidra med sin konst till denna utställning. Utställningen kommer finnas på KulturUngdoms hemsida från slutet av augusti. Vi kommer även att välja ut några foton som kommer att finnas med i en fysisk utställning, plats är ej är bestämd i skrivandets stund. 

Utställningen syftar inte till att ha ett partipolitisk fokus utan rör politik och vårt demokratiska styre ur ett bredare perspektiv. Vill du vara med och bidra med din politiska konst och göra din röst hörd? Sväng med dig kameran över axeln och ge dig ut för att fota det som ur din synvinkel är politisk konst.Text integreras till fotot på valfritt sätt utefter temat. Alla som bor i Västra Götalandsregionen och är i åldrarna 13 till 30 år och har någon form av fotovana kan vara med i utställningen, du behöver inte vara utbildad fotograf för att delta. En symbolisk ersättning utgår till de konstnärer som blir utvalda. 

Skicka in 1-4 foton med tillhörande text. Skicka fotona 300dpi i jpeg-format, texten bifogas i ett dokument (om inte texten är integreradi fotot) via sprend.com till emmelie_mohlinz.13@kulturverkstan.net, märk mailet"Avtryck". Skicka in ditt bidrag senast den 12 juni.

För frågor kontakta Emmelie på: emmelie_mohlinz.13@kulturverkstan.net

Vi ser fram emot att få in ditt bidrag!


 

Ordet politik betyder "det som rör staten". Ordet härstammar från det grekiska ordet pólis (=stadsstat). Ordet politik används för att beskriva det som rör vårt demokratiska styre. Politik handlar ofta om offentlig makt. Men står också för den process som styr vårt samhälle.