K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

ukm header 2018

Bernard Et Bianca släppte sitt debutalbum White Mountain Lies tidigare i år och är nästa akt från föreningen som ska ut i Europa i november. Belgien, Frankrike, Tyskland och Österrike ska besökas. Men hur förbereder sig gruppen?

Gruppen spelar någon slags folk’n’roll, med inslag av blues, rock och göteborgspop och bildades för några år sen, men det var först förra året som det riktigt började ta fart. Givetvis via ett jäkla slit. Inför stundande sväng i Europa svarade Matilda Olsson och Tone Persdotter på några frågor.

Ni har ju varit runt en del, både här och där, kan ni som band enas om nån höjdpunkt hittills?
- Nja, kanske sommarens spelning på Uddevalla Solid Sound, som var fantastisk. Det kändes lite smått overkligt att äntra scenen mellan akter som Sara Larsson och Darin, men också väldigt skönt att kunna slappna av och spela utan tekniskt strul och dålig medhörning. Det är inte svårt att spela när förutsättningarna är de bästa.

Nu laddar styrkan för Europa, och det är många städer och ställen som ska besökas. Bandet har tidigare varit i Danmark och Baltikum så det är mycket nytt. Men också lite gammalt, ändå. En del favoriter ser de redan.
- Ja, Paris och Wien är såklart stort. Paris inte minst eftersom Tone bott där och hängt på klubben där vi ska spela. Det känns fint. Och stort! Sen ser vi även fram emot all den goda maten som väntar, så vi hoppas att det inte blir alltför många varmkorvar på nån sunkig vägkrog.
 
Hur har ni förberett er på den resa ni ska göra?
- Lite mer avslappnat än förra gången, faktiskt, trots att vi ska vara borta dubbelt så länge. Vi har pratat igenom vikten av att ge varandra space och andrum när man lever så tätt. Den största skillnaden är nog ändå att vi har vår chaufför och manager med den här gången. Det är vi väldigt glada över.
 
Hur de kommer tas emot tror de är svårt att förutspå, men de är positiva.
- Ja, men det är svårt att säga. Fransmännen kan ju vara lite konservativa, så vi får se. Och tyskar vet man ju gillar metal och lite mer heavy stuff, men allt svenskt brukar ju gå hem. Men - det är ju skitläskigt att åka iväg sådär och spela för okända människor. Vi får helt enkelt kötta och göra vår grej och hoppas att folkvågen som dragit in över Sverige även blåst in där ute.
 
Vad missar ni inte att packa ner i väskan?
- En massa kurslitteratur att plöja längs vägen eftersom vi alla är flitiga studenter. Det har väl funkat sådär tidigare, men vi känner oss i alla fall ambitiösa. Och nackkuddar att ha i bussen. Det glömde vi förra gången så alla hade nackspärr i en vecka.
 
Då så, tackar för er tid, lycka till!
Merci beaucoup!


OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK