K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

musikFör andra året på rad har vi fått chansen att sätta band på endagarsfestivalen Rock The Block i Tirana, Albanien. Festivalen arrangeras av ambassaderna för Sverige, Danmark, Holland, Tjeckien och Frankrike och hoppas integrera det albanska samhället med väst.

Efter förra årets suveräna resa med Obliq räknar vi i år med samma resultat tillsammans med House of Trees från Falköping. Gruppen är till vardags en trio som live ofta spelar som kvartett, kvintett eller sextett men åker till Tirana som duo. Snurrigt? Nej, inte egentligen.
- James bor just nu i Italien så det blir svårt att repa ihop oss med honom och våra andra musiker kunde inte komma loss med så kort varsel. Men vi spelar ju mycket som duo också så det kommer säkert gå bra, säger Rob, gruppens motor och gitarrist.

Bandet som består av Rob Coe, Djamila Skoglund-Voss och James Carnell, släppte sitt andra album Through a Veil under förra året och nu ska det bli spännande att se hur musiken blir mottagen på öppen gata i Tirana, det är nämligen så de gör det i Albanien. En gata blir svårt framkomlig då en stor scen placeras mitt på den och sedan blir samma gata och dess kringliggande kaféer, uteserveringar och barer själva publikplatsen. Förra året var det minst ett par tusen personer på denna gata, en mäktig händelse som vi hoppas ska hända igen. Förutom festivalspelningen under Rock The Block ska gruppen också göra en klubbspelning på fredagen under resan som sträcker sig torsdag till söndag, med besök på den svenska ambassaden under fredagen.
----------------------------------------------------------------------------
Mer info hittas på:
FACEBOOK
OFFICIELL HEMSIDA