K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Salomon Jacobsson från Partille kammade tidigare i vår hem en åtråvärd silvermedalj på Musik Direkt Riksfestival i Västerås. Juryns motivering löd: "Denna akt blandar vackra melodier på ett genialiskt sätt som fängslar varenda själ i rummet. Dynamiskt, varierande och tekniskt berättas historier genom musiken."
Priset, förutom den stora äran, är att i sommar åka till Belgien och Imaginefestivalen- en stor internationell festival för unga musiker från hela Europa. KulturUngdom tog Salomon så smått på pulsen så här innan.

Nu var det några veckor sedan du vann 2:a pris i Västerås- hur känns det så här i efterhand?

- Det känns såklart jättebra! Jag trodde inte att det skulle gå så bra så det har varit en enorm bekräftelse som skapat en vilja att satsa mer.

Vad tar du med dig från erfarenheten Musik Direkt?

- Att olika typer av folk kan uppskatta den musik man gör- även de man aldrig kunnat ana skulle göra det. Bara för att man placerat sig själv i ett fack betyder inte det att andra kan inte uppskatta det man gör och det känner man väldigt tydligt i Musik Direkt där så många är så musikaliskt öppna.

Och snart bär det av till Belgien. Känslor?

- Det känns väldigt spännande och kul.

Hur laddar man inför en sådan spelning?

- Öva och spela live så mycket jag orkar så allt är på topp när det är dags!

Vad hoppas du uppnå där?

- Jag hoppas att folket där kommer förstå och uppskatta musiken. Det skulle även vara kul om det öppnade för fler möjligheter att spela utomlands!

Och slutligen- stort lycka till!