K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Sista oktober, den 31, bör markeras med stort X i almanackan. Då spelar BERNARD ET BIANCA tillsammans med Utter från Portugal och House of Trees på Pustervik i Göteborg. Göteborgsbandet har sedan de startade spelat ute väldigt mycket men har haft en liten paus kring det sedan i somras. Anledningen till detta stavas inspelning av sitt första album - och således är det ett hungrigt band med nytt material i ryggsäcken som visar upp sig på Pustervik den 31:a oktober.

Sedan starten 2011 har mycket gått fort för BERNARD ET BIANCA som hela tiden drar lite mer folk till sina konserter och som med fem medlemmar beskriver sin musik som en blandning av folkmusik, pop - och på nya skivan - också blues.
- Ja, vi svänger mer åt blues på några av våra nya låtar. Pop och folkmusik är klara drag genom hela skivan vilket ger en god kaka i slutändan, säger bandets trummis Michael Christensen.

Nya albumet spelas in med Anders Lagerfors i Nacksving Studios i Göteborg, där bandet trivs ypperligt, och även spelade in sin förra utgåva. Inspelningarna pågår för fullt precis nu.
- Det är fullt ös och förbaskat roligt. Vi spelar in i Nacksving igen och det är ett privilegium bara att få vistas i en sådan anrik miljö. Grunderna är färdiga så nu är det fokus på cello och fiol, som är en central del i vårt sound.
Albumet det jobbas på är tänkt vara färdigt för att släppas under de första månaderna av 2013.

Nu ger ni en konsert på Pustervik den 31:a oktober, vad kan vi förvänta oss där och då?
- Ett fantastiskt band från Portugal och House Of Trees från England till att börja med! Vi avslutar själva kvällen och tänker göra det med en riktig urladdning, vi är oerhört spelsugna och kommer inte spara på krutet. Det blir en hel del nytt material från den nya skivan också!

Vad har ni annars för planer just nu?
- Vår plan är att åka ut och spela så mycket det bara går nästa år. Vi hoppas kunna besöka nya platser, norra Sverige, medelhavet kanske? Även om Göteborg ligger oss varmast om hjärtat. Vi älskar att spela musik, och gärna inför publik.

Det var det hela, tackar för din tid!
- Tack själv, ett nöje. KulturUngdom är bäst!

Dagen efter Pustervik spelar de tre akterna tillsammans i Skövde, där gäller Frejasalen i Kulturhuset. Väl mött!


OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK-EVENT @ PUSTERVIK
FACEBOOK-EVENT @ SKÖVDE KULTURHUS