K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Idag publicerar vi den första texten från Tatiana Castillo Madrid, en av våra två nya skribenter. Och var fjärde måndag kommer det rulla på med nya texter. Den K-vane känner igen Tatiana från Vansinnet i Göteborg där vi arrangerat en del spelningar ihop. För andra är det bara att läsa texten av vår reporter Stina Grape här. Och så säger vi hjärtligt välkommen till Tatiana. Swag.

KORT FAKTA
Namn: Tatiana C Madrid
Bor: I en fin hemlig lägenhet i Göteborg, men på papper hos mor. Heja Boplats!
Bäst just nu: Att jag äntligen har tagit tag i mig själv och börjat ändra min livsstil till en mer tillbakalutad sådan, eller ja, försöker åtminstone. Supertråkigt svar, jag vet.
Sämst just nu: Att jobba ihjäl sig men inte kunna ta ut någon lön. Mitt tips till alla som är sugna på att starta eget är att spara mycket pengar innan man kör igång, det kommer att behövas!

Hur kom du i kontakt med Kulturungdom?
- Första gången var när jag ansökte om pengar till invigningen av Actionpark, skateparken bakom Bergakungen, för några år sen. Tack vare bidraget och andra sponsorer fick vi en så sjukt bra invigning! Sedan halkade jag på ett bananskal och köpte ett café tillsammans med två andra för att kunna ha bar och spelningar där. Mattias på Kultur Ungdom ringde då och sa nåt i stil med "Tja, jag har en massa bra band på lager" och på den vägen fortsatte det.

I din första krönika märks att du är en människa med många järn i elden. Vad tar upp mest tid i ditt liv just nu?
- Jag har alltid haft ett bollhav i luften så länge någon kan minnas. Nu det senaste året har min bar Vansinnet upptagit den största delen av min tid, jobbat många sena kvällar och som högst festat till det med ett glas rött och bokföring på söndagar.

Vad kan läsarna förvänta sig av dina krönikor?
- Min ambition är att skriva om ämnen mina läsare kan relatera till, vardagsgrejer som annars kanske bara ligger och bubblar inombords. Jag kommer nog vända ut och in på mig och förhoppningsvis skrattar du med mig eller åt mig, det spelar faktiskt inte så stor roll vilket.

När får du inspiration till en text, ligger de och gror inom dig eller slänger du ur dig massa tankar utan att egentligen tänka?
- Jag brukar samla på citat hämtade från vad helst jag kommer åt och låta texter växa fram från det. Jag kan tänka hur mycket som helst innan jag sätter igång för att sedan se fingrarna knappa iväg på andra spår ändå. Så jag antar att det är en kombination av låta saker gro och sedan slänga ur sig tankar.

Vad kan vi glömma att få ta del av i dina krönikor?
- Ordet swag. Men det kommer nog dyka upp ändå bara för att jävlas med andra som hatar ordet lika mycket som jag gör. Swag.

Ok, då tackar vi för det och hänvisar genast till Tatianas första text, 18 snart 80, som du läser på länken.