K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Stegen ser ut så här; på dagis började Julia Roempke sjunga och nynna melodier inne i huvudet. Första egna låten skrev hon i början av 2011 som en hyllning till sin farfar och i våras gick hon till final i Musik Direkt. Nu är hon nyss hemkommen efter en lyckad resa till Los Angeles.

Julia är en singer-songwriter som inspireras av allt från Dylan till Whitney Houston, via Paul Simon och David Foster. Hon har en innerlig röst och skriver låtar med sköra melodier och även om marknaden i USA kan verka tuff var hon inte sen att utsätta sig för konkurrensen i en av världens största talangtävlingar. Hon anmälde sig till World Championships of Performing Arts och blev en av de 1200 som fick medverka och deltog på plats i tre kategorier; Open, Pop och Original. Vi var såklart tvungna att kolla hur det gick och hur det var.

Hur var det i Los Angeles och hur gick det?
- Det var bra och jag är väldigt nöjd med hur det gick! Utav alla 1200 deltagare vann jag silver i Open och brons i Pop och Original. Det som gör mig extra stolt är att jag valde att framföra egna låtar i alla tre kategorier, någonting som ingen annan deltagare under 18 gjorde. Dessutom var jag den enda i hela tävlingen som kompade mig själv på mer än ett instrument, i mitt fall piano och gitarr. De flesta valde att sjunga till bakgrundsmusik, men jag tycker det blir så mycket mer genuint att spela allting live.

Vad tar du med dig från resan?
- Vi fick, förutom att tävla då, ta del av spännande seminarium. T.ex. en grupplektion med Michael Jacksons forne sångpedagog Seth Riggs. Han har jobbat med alla - Whitney Houston, Madonna, Cher... Dessutom var det några producenter och låtskrivare som gillade mig och som jag nu har mailkontakt med och även en låtskrivare som gillade mitt sätt att skriva låtar. Vi får se vad det leder till i framtiden, vågar inte hoppas på någonting ännu.

Vilka är dina kommande planer?
- Resan motiverade mig verkligen till att skriva mer musik, öva mer, uppträda mer. Jag lärde mig så mycket och bitarna börjar falla på plats nu. Jag utvecklas mer och mer dag för dag och om jag trodde jag jobbat hårt tidigare så är det ingenting jämfört med hur hårt jag kommer jobba i höst. Om det tar mig tillbaka till Los Angeles eller om jag stannar kvar i mitt Göteborg spelar inte så stor roll just nu. I Sverige fokuserar vi så mycket mer på bra musik än vad de gör i USA. Där handlar det mesta tyvärr om pengar.

Ok, har du några sista ord?
- Ja, jag skulle rekommendera alla att gå på mina spelningar, det finns ingenting mer spännande och genuint än live!


Mer info:
FACEBOOK
YOU TUBE