K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Året rivstartade värre än en gammal amerikanare med vrålande V8, och det luktar fortfarande bränt gummi. Städningen på nyårsdagen avbröts av ett inte så kul samtal från hyresvärden. "Nu ska ni ut, ni för ett förbannat oväsen mest hela tiden och vi vill helt enkelt inte ha sådana hyresgäster som er. Det är lika bra att ni säger upp er lägenhet självmant, annars ses vi i domstol." Eh, okej!? Jo men, gott nytt år på dig med! Stämningen i vårt kollektiv har varit en aningen avslagen den senaste veckan kan man väl lugnt säga. Jag vet inte riktigt vad jag ska försvara oss med, MEN det känns som att man är lite fel ute om man som barnfamilj väljer att bo mitt i centrum, mittemot en krog och alldeles över ett kebabhak serverandes nattamat för allehanda högljudda fyllerister. I samma hus man bor i håller ett gymnasium till OCH det är ett studentboende. Förlåt, var det lugn och ro man sökte?

Känns dock ganska bra eftersom jag nu blivit rejält övertygad om att inte skaffa en ynklig, grå karl och ett par snorandes, skrikandes ungar på ett bra tag. Jag har en miljon bättre saker för mig under dygnets (oftast alldeles för få) timmar än att bli irriterad och förbannad på grannarna. Men tack för den tydliga uppenbarelsen.

Inte nog med det, nära vänner gör slut med sina pojk/flick-vänner på löpande band. Fortsätter det såhär kommer det väl sluta med att jag och mina polare flyttar till ett hus allihop. Öppnar en swingersklubb. Eller startar en sekt eller något annat mystiskt. Fast inte hade jag sagt nej till att flytta ihop med fler, det hade ju varit hur trevligt som helst. Jag menar, det finns väl egentligen bara fördelar? För det första, det skulle ju knappt finnas något som hette hyra. Alltid skulle det finnas någon trevlig att samtala med, man skulle laga mat tillsammans. Replokal och studio hade man kunnat ha i huset. Fantastiskt! Skiv- och filmsamlingen skulle utökats (stort plus!), och jag är övertygad om att vi allihop skulle må bättre, för man hade pratat och umgåtts istället för att titta på tv, dega och bara deppa ihop.

Många är vi som avlägger nyårslöften om att vi ska ta oss i kragen. Förändra, förbättra och förnya heter det. Men ibland är det inte alltid man själv som står för förändringen eller ens väljer den. Många gånger är det nog så tungt och jobbigt, men i slutändan måste man ändå försöka göra det bästa av situationen. Då är det skönt att ha vänner runt omkring en som lyssnar, stöttar och ställer upp, ja som finns där helt enkelt. Precis just det som bra vänner är till för.

Det ska bli minst sagt spännande att se vad det nya året har att bjuda på, när så här mycket har hänt på mindre än en vecka...