K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Signe Bjelkenäs är hösten andra nya krönikör här på sidan. Vi bokade förstås in en liten pratstund inför debuten den 31 augusti.

Hej Signe, berätta: vem är du?
Föredrar matlagningschips framför matlagningsvin. Älskar country på ett totalt oironiskt sätt sedan långt innan Jills veranda. Kommer ibland direkt från fågelskådningen till klubben. Älskar folkdans och techno. Går mycket snabbt och hårt men gråter till det mesta. Håller på att avsluta min konstnärliga kandidat i folk- och världsmusik på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Annars jobbar jag som frilansande musiker och kulturarrangör: jag jobbar framför allt med Folkklubb som är en scen för folk- och världsmusik som jobbar för att ändra synen på tradition och folkkultur och skapa ett rum där alla kan vara traditionsbärare.

Vad kommer dina texter här på sidan att kretsa kring?
Mycket kommer att handla om folkkultur och det problematiska kring att bestämma vad det är och vem som får göra det, en del om feminism och HBTQI-frågor och resten om selfies antar jag.

Vad tycker du är absolut sämst just nu?
Att rasistiska rörelser försöker kidnappa kultur, media och allmänna utrymmen och använda dem som verktyg för att utesluta de människor de inte tycker passar in samt de som i lagens namn av feghet låter dem.

Vad tycker du är allra bäst just nu?
Alla människor som använder kultur och media som verktyg för att inkludera och spränga gränser.

Hur ser din relation till text, ord och skrivande ut?
Respektlös eftersom jag som är uppfostrad med korsord lärt mig att jag kan vrida ord och bokstäver åt alla håll tills de betyder vad jag vill. Vördnadsfullt eftersom det är det viktigaste jag vet.

Vems ord, mer än dina, bör vi läsa under 2015?
Valerie Kyeyune Backström som skriver för bland annat Expressen, Nöjesguiden och Bang och är medgrundare till plattformen Rummet är en väldigt viktig röst just nu som fler borde höra.


Signe Bjelkenäs första krönika läser du HÄR.