K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Den turnérande utställningen Vi är Romer befinner sig just nu i Trollhättan. På N3, ett stenkast från Konsthallen, håller Mahmoud Abbas workshops och skapar på temat nationella minoriteter tillsammans med besökaren. Utställningens första stopp var Falbygdens museum i Falköping och där var det konstnären Ikkan som höll i trådarna. Vi fick en pratstund med konstnären för att ta reda på utfallet. Hur gick det egentligen, Ikkan?
- Det gick riktigt bra! Min workshop gick ut på att alla deltagarna fick komma till mig på museet i Falköping och skriva ned sina tankar om utanförskap. I denna texten fick de välja ut ett ord som dom tyckte passade in. De flesta valde ord som känslomässigt beskriver ett utanförskap. Men det var några som valde ord som kan motvärka ett utanförskap och några som valde ett ord hade hjälp dem igenom utanförskapet. Detta ordet fick dem sen stämpla på en koppar plåt som sedan fästs fast på en halsring i silver.

Hur var reponsen från deltagarna?
- Alla ungdomar var ganska snabba på att ta sig an ämnet och det blev väldigt givande och intressanta diskussioner. Till en början var det ganska svårt att få folk att komma in. Det var svårt att nå ut marknadsföringsmässigt. Men sen via skolorna fick vi dem att komma.

Motsvarar det färdiga resultatet dina förväntningar?
- Halsbandet blev precis så som jag hade hoppats på att det skulle bli. Stort, tydligt och tungt.

150427 spektrum2 0156


Spektrum - mötesplats för kultur, demokrati och mänskliga rättigheter
Konsthallen i Trollhättan | Workshop på N3 | 1 mars - 15 maj 2015

Inom Spektrum samarbetar bland annat Trollhättan Stad, Falköpings kommun, Borås Stad, Författarcentrum Väst, Folkteatern, Göteborgs stadsmuseum, Västarvet, Kultur i Väst och KulturUngdom.