K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

Roger Magnusson hette grundaren av KulturUngdom som tyvärr gick ur tiden alldeles för tidigt. I hans namn har föreningen sedan dess delat ut ett årligt stipendium, ur Roger Magnussons Minnesfond. 2015 är det The Bongo Club som välförtjänt bär äran att ta emot detta.

Årets motivering lyder så här;

Det är få band och artister som får så mycket gjort på så kort tid, men att med höga ambitioner, en stor portion talang och humor samt ett sinnessjukt jävlar anamma bara köra på har visat sig vara det enda den här gruppen har i siktet. Att de utan att tveka - och utan att veta hur det skulle funka med studier och jobb - kastade sig ut i Europa under 2014 känns därför inte så konstigt. Att de gjorde 30 konserter i 12 länder och körde 1500 mil på 6 veckor är nästan för mycket, och att de gjorde det utan att ens ha släppt sitt debutalbum är definitivt alldeles för mycket. Men för mycket kommer aldrig vara nog ändå.

Här är gruppen som med glimten i ögat vägrar säga "less is more" - Roger Magnusson-stipendiet 2015 tilldelas The Bongo Club.

Priset delades ut på regionfinalen för Musik Direkt nu i lördags, precis innan bandet skulle upp och spela ett kortare set som pausakt, och vi tog några ord med bandet om det hela. Och hur det kändes där i kulisserna på Vänersborgs Teater.
- Precis, vi var 80% in i vår magiska ”gigbubbla”, totalt ovetande om vad som väntade oss. Vi skulle ju spela strax och stod vid sidan av scenen och kunde bara urskilja vissa ord som Yohanna sade. Helt klart en fantastisk överraskning.

Har ni koll på vilka som fått det tidigare, och vilka av de gillar ni/känner till?
- De senaste tre åren har vi bäst koll på. De är alla goda vänner till oss.

Vad tänker ni om att ha fått det, nu när det landat några dagar?
- Det känns otroligt bra. Det är ett fint betyg på att vi sysslar med något vettigt. KulturUngdom har hjälpt oss enormt i vår resa och det är en ära att få detta stipendium, i mannen som startade föreningens ära. KulturUngdom består av så mycket grymma personer och det är häftigt att vi är några av dem som sticker ut lite extra.

Ni hade ett ganska busy 2014, vad är ni mest nöjda med från året som gick?
- Det går inte att välja bara en sak. Vi har dels Europaturnén som bestod av de sex bästa veckorna i våra liv hittills. Sedan har vi även lyckats med konststycket att spela in en löjligt bra platta. 2014 var början, nu är det game on!

Vad har ni att se fram emot just nu, vad finns på agendan?
- I år väntar några feta showcase-gig i Europa. Först ut är SPOT i Danmark. Årets andra bomb är en spelning på massiva Positivus Festival i Lettland. Vad ska man säga? Bilen är tankad och vi har inga problem med att köra en timma eller sju.

Några final words, vad har ni på hjärtat?
- Tack ännu en gång för en fantastisk kväll i sann KulturUngdom-anda i lördags.

Tack själva, The Bongo Club, och grattis!


OFFICELL HEMSIDA
FACEBOOK

MER OM ROGERS MINNESFOND