K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

The Bongo Club har precis släppt sitt debutalbum, Be Careful Not To Stare och bandet ser inga moln på sin himmel. Vi förstår dom faktiskt, och tog en pulskoll på enheten från Borås.

I vintras var de på resa, tolv länder i Europa avverkades på fem veckor via trettio spelningar. Längs vägen släppte de tre singlar med videos och synkade på så sätt intresset kring resan med släppen (och vice versa). Efter turnén har det varit lite lugnet före stormen men nu händer det grejer igen, och debutalbumet är startskottet på 2015.
- Nu har vi lekt Svensson ett tag. Tagit det lugnt, firat jul, jobbat och hela den grejen. Men nu är det slutlekt. I söndags släppte vi debutalbumet ”Be Careful Not To Stare” och är redo för allt som kommer vår väg.

Skivan är släppt och låter riktigt bra, var har ni spelat in och vilka reaktioner har ni stött på hittills?
- Vi spelade in före turnén förra året i Deepthroat Studios med Mattias Frisk (Kid Galahad) här på hemmaplan. Det har så klart varit blod, svett och tårar - sena kvällar och långa helger i en källarlokal bredvid Afghanska föreningen, och det var grymt. Resultatet är åtta uppkäftiga rockdängor med extrem hitpotential. Mottagandet har än så länge levt upp till våra förväntningar, varje recension bättre än den andra.  

Releasekalaset hålls i Borås på påskafton, lördag den 4/4 under klubben Pop-O-Hoj’s vingar på Renässans i Borås.
- Det kommer bli trångt, svettigt och helt fantastiskt. Och det är ett understatement.

Vad händer framöver för Bongokvartetten?
- Närmast väntar en massa spelningar, ring oss och vi kommer. Den första bomben för i år är att vi är bokade till SPOT Festival i Danmark som går av stapeln den 30 April - 3 Maj. Mer än det kan vi inte avslöja nu, men vi ser inga gråa moln på himlen.

Nej, några gråa moln ser inte heller vi på the Bongo Club’s himmel. Kul med ambitiösa band som har det lilla extra. Mer sådant.
Releasekalas alltså lördag 4/4 på Renässans i Borås. Kan nog bli nåt.


OFFICIELL HEMSIDA
FACEBOOK
FB-EVENT RELEASEKALAS