K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  

För tredje gången i ordningen genomför vi Hemmaplan, turnén där fyra band spelar tillsammans i fyra städer på fyra dagar. Denna gången med fokus på metal. Innan turnén går av stapeln publicerar vi en artikelserie där banden får berätta om sig själva och sin musik. Vi växlade några ord med Viktor Envall, basist i Göteborg-baserade kvintetten Kairos.

När och hur formades Kairos?
- Bandet bytte 2012 namn från Furious till Kairos, och då var det bara Tom och Erik (Malusi kom lite senare efter det). Sedan anslöt sig Carl och efter det kom jag kring våren förra året från thrash metal-bandet Ressurector.

0317 hemmaplan

Hur skulle du beskriva den typ av metal ni spelar?
- Vi spelar rak och enkel 80-talsinfluerad heavy metal i stil med Accept och Judas Priest.

Vad är det bästa med att spela metal?
- Att stå på scen och spela heavy metal ger alltid en väldigt ”go” känsla, man får utlopp för adrenalin och känner sig samtidigt lite ”kunglig” (skratt).

Hur förändras er musik när den framförs live?
- Imagen är den som förändras mest. Det är en sak att spela heavy metal på skiva, men live vill vi verkligen leva ut det, så vi kör stenhårt på läder.

Hur ser musikscenen ut för er i Göteborg?
- Som stad är Göteborg väldigt bra för nystartade band, om man tänker på hur känd rörelsen ”Gothenburg Sound” är. Men det är ju inte bara här vi vill etablera oss, utan försöker spela på fler ställen runt om i landet.

Vilka erfarenheter tror ni att band kan dra nytta av som är med i Hemmaplan?
- Det ger banden bra publicitet och möjligheten att skapa ett bredare kontaktnätverk. Och så nya fans givetvis!

Hur går känslorna nu inom bandet innan turnén?
- Det är bara positiva känslor just nu. Vi har inte gigat sedan i oktober förra året, så det ska bli väldigt kul. Det är vår första spelning med vår nye gitarrist Emil (Beaird), vilket blir spännande.

Vad har ni för planer för resten av 2015?
- Vi ska åka iväg på en kortare Europa-turné tillsammans med ett italienskt band vid namn Noise Pollution, där vi besöker Kroation, Serbien, Polen, Bosnien och kanske Österrike och Tjeckien. Sedan ska vi även släppa vårt debutalbum, vilken kommer ut i april-maj.

Turnéschema;
03.25 @ N3, Trollhättan // 03.26 @ Nyeport, Skövde // 03.27 @ Bio Frideborg, Uddevalla // 03.28 @ 1200 kvm, Göteborg


FACEBOOK
FB-EVENT