Web
Analytics

Månadens poet - Moa Fejerstam

Det är dags att presentera månadens poet! Under denna mysiga höstmånad så kommer Moa Fejerstam att bjuda in oss till ord som ifrågasätter, möter olika former och kanske ger oss nya infallsvinklar? Välkommen till oss Moa!

Vem är du?

Den som kunde sätta fingret på det. Mitt namn är Moa, jag är 21 år gammal och är uppvuxen i Göteborg. Jag studerar litteraturvetenskap, redaktionell praktik och filosofi vid universiteten, och tillbringar min fritid med att sova. Trivs bra i den centraleuropeiska modernismen, i regnrusk och på kvartersbiografen.

Vad betyder poesin och skrivandet för dig?
Det skönlitterära skrivandet är jobbigt, krävande och fyllt av prestationsångest. Men samtidigt är det något jag har ett behov av. Poesin är för mig instinktiv och lössläppt, en bra form att arbete med när man har svårt att inleda och avsluta större företaganden. För att citera Ekelöf: “Lyriken är en biprodukt, en liten del i [åtminstone den här] litteratörens verksamhet.”

Vad kommer vi att få läsa om i dina texter här på sidan?
Texterna är kritiska, pessimistiska och instabila, men de är inga personlighetsuttryck.

Vilka poeter, förutom dig själv, vill du tipsa oss om?
Den här hösten har jag nöjet att fördjupa mig i Elsa Graves poesi; hon är mångsidig och existentiell, där finns nog något för alla. Utöver henne skulle jag även tipsa om Inger Christensen, Werner Aspenström, Paul Celan och Anna Margolin. De är snälla men exalterade.

Kan vi läsa mer av dina texter eller se mer av det du gör någonstans?
För tillfället befinner jag mig oftast bakom scenen, och när jag inte gör det sysslar jag mest med akademiskt skrivande. Kanske möts vi i universitetets korridorer. 


Moa Fejerstams första dikt publiceras under morgondagen. Vi ser med spänning fram emot att få läsa dina dikter hos oss!

Taggar: Poesi