Web
Analytics

Dansa & utforska din kropp i ditt eget hem

Nu är du varmt välkommen att anmäla dig till en livestreamade Gaga People-klass. Du dansar och utforskar din kropps rörelsemöjligheter i ditt eget hem (ett par kvadratmeter räcker!) tillsammans med utbildade Gaga-instruktören Emma Rozgoni och andra deltagare. 

Tillfället sker på måndag den 24 maj på zoom mellan klockan 18.00 - 18.30 och är ett samarbete mellan KulturUngdom, Konstra, SpinnUnga och ilDance. En dans och rörelseklass för alla över 16 år som vill dansa, oavsett erfarenhet eller funktion. För att kunna ta del av kursen krävs att du känner dig trygg med att ta rörelseinstruktioner via skärm.

Kursen är gratis och antalet deltagare är begränsat så anmäl dig snarast till Ida Görsch Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (sista anmälningsdag söndag 23 maj). Under måndagen den 24 maj mailar vi dig en Zoom-länk till anmälda deltagare.

Om Gaga
Gaga är resultatet av den forskning runt rörelse som Ohad Naharin under många år utvecklade parallellt med sitt arbete som koreograf och konstnärlig ledare för Batsheva Dance Company. Gaga grundar sig i tron på den helande, dynamiska, föränderliga kraften i rörelse. Gaga-klasser bygger på ett djupt inkännande och lyssnande till kroppen och de fysiska sensationer den ger.

Gaga ger ett ramverk för att upptäcka och stärka kroppen och att ge den flexibilitet, stamina och smidighet. Genom att stimulera dina sinnen och din fantasi får du redskap som stärker din koordination och gör dig mer effektiv i dina rörelser. Gaga erbjuder en träningsform som undersöker form, tempo och kraft genom att röra sig mellan olika  spektrum såsom mjuka och hårda strukturer, lätt och explosiv kraft, underdrift och överdrift. Den som deltar väcker platser i kroppen som varit stumma och bedövade till liv, ökar förståelse av vanor och mönster och förbättrar effektiviteten i din rörelsekvalitet. Gaga är en pågående forskningsprocess i kroppens rörelsemöjligheter och klasserna varierar och utvecklas hela tiden!

Emma Rozgoni
Emma Rozgoni är uppvuxen i Sverige och utbildad dansare vid Konsthögskolan i Oslo. Efter många års utforskande i Gaga tekniken, med Ohad Naharin och Batsheva Dance Company, frilansande i Amsterdam och Israel, samt ett år vid Gaga Teacher Program, blev Emma certifierad lärare 2012. Hon har undervisat vid bland annat GöteborgsOperans danskompani, Cullbergbaletten, Carte Blanche Dance Company, Skånes Dansteater, Dans- och Teateralliansen, Iceland University of the Arts, mfl.


Taggar: Dans