K-Youtube twitter link dark instagram link dark vimeo link dark facebook link dark
  LOGGA IN  
Efter 12 år avslutas nu projektet Angeläget.
Sedan starten har unga från hela landet skickat in närmare 800 dokumentärer till vår dokumentärfilmfestival. Mer än 30 000 pers har besökt ett 50-tal skolfestivaler runt om i Västra Götaland och närmare 10 000 elever har skapat innehåll. Tillsammans med unga arrangörer har vi fixat 12- och 20-timmarsfestivaler, genomfört internationella konstutbyten med bland annat Berlin, hållit workshops, föreläst, utbildat och skapat... Allt på temat mänskliga rättigheter. Tack till Västra Götalandsregionen, alla samarbetspartners och all publik genom åren. Och framför allt ett stort tack till alla fantastiska deltagare - ni vet vilka ni är och ni är bäst.


Angeläget är ett projekt för mänskliga rättigheter och drivs av KulturUngdom och den ideella människorättsorganisationen Amnesty International. De senaste åren har Angeläget resulterat i bland annat en återkommande filmfestival på riksnivå och i ”20HFestival" på Världskulturmuseet i Göteborg. Just nu pågår även lokala festivalarrangemang på olika orter i Västra Götaland.

Angeläget riktar sig först och främst till elever och pedagoger i gymnasieskolan, och bygger på unga människors skapande av film, teater, konst, musik, foto, poesi, novell, radio, samt övriga konstformer. Inspirationen till allt detta skapande kommer ur FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Vår vision är att de mänskliga rättigheterna ska speglas i många olika former och på personliga sätt, och att dessa gestaltningar visas upp för en stor publik.

Projektets kärnvärden är eget skapande, mänskliga rättigheter, engagemang, kritiskt tänkande, elevdemokrati, samtida konstformer, jämställdhet, dialog, exponering och mötesplatser.

  • Senaste
  • Titel
  • Datum
  • Slumpvis
Se mer Håll SHIFT nedtryckt för att se alla se alla