Web
Analytics

AVTRYCK | RESIDENS: HEMMA

SOFIA HULT

Pianodrömmar

 

Residens: hemma är ett residens om konst och påverkan utifrån platsen "hemma", där åtta deltagande konstnärer under Avtrycks residens kommer att presentera sina processer och/eller verk. Ta del av åtta spännande verk som kommer publiceras fram tills midsommar.

Om Sofia

Jag är 26 år och från Borås. Jag valde att göra detta projektet då jag har ett stort intresse för Lego. Detta legot hade min mamma och morbror när dem växte upp. Pianot byggde jag om då det från början var redan ihopsatt och ingen hade rört det sedan 1978. Pianot är en symbol av mitt favoritinstrument. Min farfar hade ett piano under min uppväxt och jag får positiva härliga glada minnen när jag tänker tillbaka på det.

Jag har själv även spelat för några år sedan i kulturskolan dock lärde jag mig aldrig noter men tack vare detta projektet fick jag jätte många härliga minnen. Att ha fått vara med i residenset nu under några träffar har även fått upp ögonen för andra sorters konst och material man kan använda när man skapar. Dessa tillfällen och möten har fått mig att stärka min självkänsla. Även nu när vi sågs online kändes det som att vi satt i samma rum. En av dem bästa sakerna jag har deltagit på.