Web
Analytics

Vi blickar bakåt och ser fram emot det nya året

De coronaord som präglat året är ord som omställning, streaming, digitalisering m.m….. De speglar så klart en del av KulturUngdoms verksamhetsår också. Allt blev inte som vi först ville, men vi la om planerna och fick många spännande saker gjorda ändå tillsammans med unga kulturutövare och arrangörer.  Och vi är ju lite mer vana att ställa om nu under pandemins andra år. Så vad har vi gjort 2021?

Jo vi har haft riktigt mycket verksamhet,. Det har varit digitala seminarier, residens, musikevents, dramatikläger, UKM festival (festivalkoncept för unga arrangörer och kulturutövare) och Imagine musiktävling ( i ny skepnad med workshops och coachingtillfälllen), slöjd m.m. En hel del har skett i fysisk form när restriktionerna väl lättade i höstas. Vi har också kunnat ge pengastöd under pandemin till verksamheter för ung kultur som drabbats.

Nu siktar vi framåt mot 2022 och vi har fullt med spännande planer. Vi backar upp unga kulturutövare och arrangörer med vårt projektstöd K-pengar och med olika samarbeten. Vi ska jobba stenhårt under våren för att fortsätta sprida K-pengar runt om i Västra Götaland. Vi utvecklar våra projekt Ung Kultur Möts och Imagine, Filmplats, Avtryck. Vårt nya projekt Vetenskapelser, där konstnärer tolkar vetenskap, fortsätter i vår och förhoppningsvis med externa medel några år till, internationella satsningar på scenkonst och musikutbyten, inspirationsträffar för skrivande, slöjdresidens är annat som vi planerar att göra.

Nytt för 2021 är att vi stöttar projekt och aktiviteter inom spelområdet , det fortsätter vi med 2022. Och vi har dörrarna öppna för initiativ och idéer från unga kulturutövare i regionen. Så vi ser fram emot det nya året, vi kommer att hålla kulturens fana högt även om förutsättningar ändras i coronans tid.

Har du läst våra populäraste artiklar från 2021?
På ett år hinner vi producera hundratals texter – alltifrån reportage, utlysningar, intervjuer och poesitexter från er medlemmar. Här är några artiklar från i år som drog flest besökare till vår hemsida:

♥ Bokrelease: Smak av liv.  5 pjäser 
I början av året lanserade vi boken En Smak av liv som samlar färska dramatiska texter från fem unga dramatiker. I artikeln fick ni läsa mer om projektet och ta del av intervjuer med de medverkande dramatikerna. 

♥ Remakeskola med F/ACT Movement
Tillsammans med projektet F/ACT MOVEMENT var och är Kulturungdom med och inspirerar till en mer hållbar modeindustri. Vi släppte tio kortfilmer där tittarna enkelt fick lära sig hur de kan laga och göra om sina kläder för att öka deras livslängd och minska din klimatpåverkan. Se allt i efterhand nedan.

♥ Kulturungdoms filmvecka
Vi hade nöjet att presentera en vecka fullmatad med film i olika former. KulturUngdoms filmdag är ett årligt event där vi visar en kavalkad av kortfilmer skapade av våra medlemmar. I år flyttade vi in på nätet och bredde ut oss över en vecka istället för endast en dag och bjöd på en fullspäckad digital festival.

♥ KulturUngdom är en HBTQI-diplomerad verksamhet
I våras så blev KulturUngdom HBTQI-diplomerad, efter att personalen utbildats inom området. Detta innebär att vår personalgruppen har utbildat sig inom hbtqi*-området och tagit fram en handlingsplan med områden att arbeta vidare med under de kommande åren. Detta var det det många som blev glada över och läste mer om i artikeln. 

Taggar: K-pengar